Понеділок , 21 Жовтень 2019



Home » Млинівщина » Миші активно розмножуються на посівах

Миші активно розмножуються на посівах

Держпродспоживслужба області звітує про фітосанітарний стан
За температурними показниками перша декада жовтня на 2-3º нижча від багаторічних. На початку декади середньодобові дані температури становили 13-17º, а на кінець – знизились до 2-3º.
Невеликі опади (42-57% декадної норми) випадали дуже нерівномірно, середня вологість повітря утримувалась в межах 71-78%. Підвищення вологості повітря та вологозабезпечення грунту сприяли посіву зернових культур та проростанню зерна, появі сходів.
Озимий ріпак перебуває у фазі розвиненої розетки у доброму стані.
Продовжується розмноження мишоподібних гризунів в місцях резервації і на багаторічних травах.
На посівах озимого ріпаку на кінець декади заселялося 12-19% обстежених площ з чисельністю 1-1,5 жилих колоній на гектар, на сходах зернових культур мишовидні гризуни не виявлені.
Посіви озимого ріпаку на початку декади в денні години ще пошкоджувались білокрилкою, несправжніми гусеницями пильщика та гусеницями підгризаючих совок на кінець декади зниження нічної температури до -2º практично припинило їх життєдіяльність.
Оптимальні температури та вологість повітря призвели до появи альтернаріозу та фомозу в посівах озимого ріпаку, які охопили 2-4% рослин.
На падалиці зернових культур запас інфекції борошнистої роси – 10-15% рослин, 6-10% бурої іржі, 3-5% септоріозу, що передує їх прояву на посівах озимини.

(10)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Миші активно розмножуються на посівах Reviewed by on . Держпродспоживслужба області звітує про фітосанітарний стан За температурними показниками перша декада жовтня на 2-3º нижча від багаторічних. На початку декади Держпродспоживслужба області звітує про фітосанітарний стан За температурними показниками перша декада жовтня на 2-3º нижча від багаторічних. На початку декади Rating: 0

Залишити коментар

scroll to top

Дякуємо!

Тепер редактори знають.