У Млинові навчали волинян (фото)

На Млинівщині готують кваліфіковані кадри для рибних господарств
Впродовж 6 місяців волиняни навчались у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Рибовод (кваліфікований робітник)», а саме, у Млинівському навчальному відділенні, яке спеціалізується на підготовці кваліфікованих кадрів для рибних господарств. Виробниче навчання відбувалося на їхніх майбутніх робочих місцях – базі роботодавця – ТОВ «Цумань – Риба».
Група слухачів із Волині, яких на навчання до РЦПТО ДСЗ направила Ківерцівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості, успішно здала державну кваліфікаційну атестацію. Рівень знань рибоводів оцінювали директор ТзОВ «Цумань – Риба» Людмила Попик, представники навчального закладу – заступник директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова, завідувач Млинівського навчального відділення Анатолій Смалько, викладач Маргарита Жуковська та представники Ківерцівської РФ ВОЦЗ Тетяна Кузьмова та Любов Мартинюк.
Отримавши досвід роботи під час виробничої практики у волинському рибному господарстві, слухачі вірять, що професійне навчання сприятиме ефективнішій роботі, адже такі теми, як захворювання риб, запобігання та профілактика захворюванню, умови утримання риби, вимоги до ставків, особливості розведення осетрових та інші, розширили діапазон знань та дозволять якісніше виконувати роботу. Дехто подумує і про власну справу, адже тепер знання дозволяють розводити рибу і у своїх водоймах.

Викладач Маргарита Жуковська додала:
«Слухачі відповідальні та активні. У навчанні допоміг досвід роботи та прагнення нового. Загалом, група готова виконувати різноманітну роботу, це свого роду універсальні робітники, адже на момент завершення навчання вони здобули 1,2, та 3-й кваліфікаційні розряди».
За період виробничого навчання слухачі навчилися доглядати та вирощувати різноманітні види риб, зокрема, коропа, білого амура, білого та строкатого товстолобика. Вони переконалися, при ретельному догляді та правильному утриманні риба швидко росте, а 2-річні рибини сягають 0,8 – 1 кг, мають чудові вишукані смакові якості, поживні характеристики, високу харчову цінність.
Людмила Попик переконана, що цуманська риба найсмачніша, адже впродовж багатьох років її рибогосподарство утримує першість за смаковими якостями та об’ємами виробництва.
Заступник директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова коментує:
«Приємно, що під час відповідей слухачі добре розкривали теми білетів, додавали цікавих фактів із власного досвіду, демонстрували нові пізнання та прагнення працювати по-новому».
На підтвердження успішного навчання у РЦПТО ДСЗ усі випускники отримали документ державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації.

За матеріалами: Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

(37)

Вас також можуть зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Дякуємо!

Тепер редактори знають.